Dinsdag 16-7 / Dag 1 – de dag van Elst

Vandaag dan ging het grote avontuur echt van start. De wekker liep af om 05.45u en om 7 uur vertrokken we naar de Wedren. Er liepen iets meer mensen mee dan we dachten en daarom duurde het nog tot 10 minuten voor 8 voordat onze bandjes gescand waren en we op weg mochten. Op het Hertogplein werd ik voor het eerst gemeten (vandaar de starttijd 7.59 op Twitter). Daarna de Waalbrug over richting Lent – randje Bemmel – op naar Elst waar alle routes weer bij elkaar kwamen. Net voor Valburg op het KNBLO-terrein gebruik gemaakt van het Pluspoint (rust met soep en een extra flesje water). Van Elst naar Oosterhout; vlak voor de zinderende Waaldijk nog een laatste rust in de schaduw van de kerk. De temperatuur liep inmiddels op tot boven de 28 graden celsius, maar met veel water en af en toe een dropje of zoutstengel van een juichende toeschouwer, kwamen we via een klein stukje Lent weer over de Waalbrug Nijmegen binnen op weg naar de Wedren. Iets na 3 uur arriveerden we op het checkpoint en namen de startkaarten voor de tweede dag in ontvangst.

Net na Bemmel was ik over een lelijk stuk grind langs de weg uitgegleden en gevallen. Geen blessure aan de arm, maar – zoals achteraf bleek – een heel licht gezwikte enkel. Door het onwillekeurig anders lopen onder beide grote tenen een blaar gelopen, die overigens beide keurig op de medische post konden worden verholpen. Morgen met wat meer leukoplast weer op pad.
Thuis gekomen zalige meloen met ham, een heerlijke lasagne-schotel en als nagerecht veel gezond fruit in lichte sinasappelsap gegeten.

Voor mijn loopmaatje Herman was de afstand van vandaag een “eitje” en mede dankzij zijn positieve support op de tocht vandaag veel kans gezien ook te genieten van het mooie van de Betuwe en de omgeving van de Waal.

di 1607.2 di 1607.4 di 1607.5

Advertenties

8 gedachten over “Dinsdag 16-7 / Dag 1 – de dag van Elst

 1. Peter Drievoet

  Heel goed Pim. Morgen de enkel goed afplakken of tapen en nadat je de schoenen hebt aangedaan even flink aanstampen. Als je grote blaren hebt, helpen vette watten ook heel goed. En ook dan even flink aanstampen voor je vertrekt. Veel drinken alleen helpt niet omdat je ook veel zout verliest. Zoute drop of een drop stengel helpen het zoutverlies ietwat te compenseren. Bij de commando’s kregen we tijdens de gevechtscursus een zouttablet in de met water gevulde veldfles. Een schepje zout in een kleine waterfles kan natuurlijk ook. In dat geval ook een gewone fles met water meenemen om de zoutsmaak weg te nemen. Pim veel succes en plezier morgen.
  Groetjes, je corpspa Peter

  1. pim1949 Berichtauteur

   Kreeg van de EHBO-post nog het advies af en toe een fles energydrank te nemen en die overigens ook met deels water te mengen om het zoutgehalte te verhogen. De blaren zijn klein en doorgeprikt en keurig volgens protocol afgeplakt met leukoplast. Ik ga het op hun advies daarmee doen. Dat stampen voor vertrek heb ik automatisch nog overgehouden van het marcheren in Breda en omgeving. Dat doe ik dus nog steeds, ongeacht de verwonding. Maar hartstikke bedankt voor al je wijze raad (maar ik was nooit anders van je gewend!).
   Groet Pim

   1. Ans Koning

    Hoi Pim, Op naar Via Gladiola! Heel veel succes gewenst!
    Met bewonderende groeten,
    Ans Koning en Cees Kraan

   2. Paul

    Hoi Pim. gaat allemaal goed dus……. Neem de goede adviezen over (vooral die van het midden van de weg) en geniet er van !! Hoe was roze woensdag ?? Heb je je zussen nog gezien ? Groeten, Paul

 2. Lidewij

  Klinkt als een redelijk goede eerste dag. De kop is eraf! Op het moment dat ik dit schrijf, ben je alweer onderweg.
  Veel plezier vooral en niet teveel blarenleed….. En neem alle adviezen wat betreft de warmte vooral ter harte!
  Groet, Lidewij

 3. Berit

  O,o blaren en een zwakke enkel. Hopelijk ben je goed ingetapet voor deze dag. Ik kijk uit naar je verslag van vandaag. Nu ben je op de helft. Je kan het ! ! Zelfs met blaren. Dat hoort erbij moet je maar denken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s