Woensdag 17-7 / Dag 2 – de dag van Wychen – Roze woensdag

Vannacht beter geslapen als van maandag op dinsdag en bij het opstaan nauwelijks last van de voeten. De bepleistering van de grote tenen zat nog zoals de hulpverleenster van het Rode Kruis het had aangelegd.
Vandaag door de eerdere grote toeloop op de Wedren iets over achten gestart en vandaar naar het Universiteitsterrein om langs die kant de stad te verlaten, alhoewel er in onze beleving geen einde aan Nijmegen leek te komen. Vervolgens over de Staddijk naar Alverna waar onze eerste koffiestop wachtte. Overal heerlijke en vrolijke muziek, hier en daar met live harmoniekapel of blaasband.
Vanaf Alverna voerde de route naar Wychen, waar midden in het centrum de routes van de 30km en de 40km militair op de toch al overvolle Markt weer werden samengevoegd met die van de 40km en de 50km individueel. Vanaf daar gingen alle afstanden weer gezamenlijk op weg naar Nijmegen. Vlak voor Beuningen was de KNBLO (ViaVierdaagse) lunchstop met een overheerlijke pasta en een frisse energiedrank.
Na deze stop voerde de route verder door Weurt waar we de buitenwijken van Nijmegen bereikten en verschrikkelijk enthousiast werden ontvangen door de bewoners van de Kanaalstraat, de Waterstraat en de Biezenstraat.
Over de Waalkade voerde de route naar het Valkhof omhoog om vervolgens door de overvolle binnenstad weer naar de Wedren te leiden, waar we om kwart over 3 uitcheckten en onze startkaart voor dag 3 in ontvangst mochten nemen.

Verschrikkelijk leuk was het om op de Waalkade mijn zussen aan te treffen en met hen een praatje en een plaatje te maken. Heel bijzonder om te ervaren, dat je na bijna 30 km de puf hebt om nog even stil te staan en bij te praten. Vanaf de Wedren weer snel naar ons onderdakadres om te genieten van opnieuw een heerlijke maaltijd.

Morgen dag 3 – de dag van de Waarheid richting Groesbeek en de beruchte Zevenheuvelenweg.
We zie wel weer.

wo 1707.4 wo 1707.6 wo 1707.9a
wo 1707.9b

Advertenties

5 gedachten over “Woensdag 17-7 / Dag 2 – de dag van Wychen – Roze woensdag

 1. Astrid

  Geweldig om je zussen te zien, alsof Agnes ‘weet’ dat het vandaag ‘roze woensdag’ is! Ze is er helemaal op gekleed… Heerlijk om te weten dat jullie zo genieten van de sfeer en alles om je heen; dat doet pijntjes op de achtergrond verschuiven. Jullie zijn op de helft, succes!

 2. Peter Drievoet

  Ik kan uit je verslag opmaken dat je vandaag veel plezier had. Het ontmoeten van familie en bekenden maakt er een soort reünie van. Dat je geen melding maakt van je enkel is ook goed nieuws! Als goed infanterist had ik een hekel aan lopen en al helemaal aan die 7heuvelen weg. Dat was voor mij wat voor de niet-klimmers in de Tour de France de bergetappes over de Alpen en de Pyreneeën zijn. Maar dan allemaal in een keer. Als je echter die heuvels over bent, is de rest een peulen schilletje! Pim veel succes en plezier morgen.
  Peter, je corpspa

 3. Berit

  Hoi Pim. Wat goed man. Ik heb net gezien dat je vandaag weer gestart bent. Wat een kanjer. Na vandaag nog maar 1 dag(je) je gaat het halen man !!!
  Toi,toi, toi voor je laatste dag.
  Berit

 4. Lidewij

  Zo te lezen wordt je onderweg ook goed verzorgd (pasta en energiedrank). Hoe is de moeheid aan het eind van de dag? En de spierpijn?
  Zo te zien ga je het prima redden, maar ik had ook eigenlijk niet anders verwacht met jouw inzet en doorzettingsvermogen.

 5. Peter Drievoet

  Yahooooo! Ik zie dat je de dag van de waarheid hebt overwonnen. Je hebt de bolletjes trui meer dan verdiend, held van Berg en dal! Vanavond reageer ik weer op je verslag van de 7 heuvelen. Geweldig Pim.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s